"Detta är inte klokt" skriver personalen. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar län

KLT-personal i upprop mot besparingar

Personalen på KLT:s nedläggningshotade resecentrum i Mönsterås, Vimmerby, Hultsfred och Oskarshamn skriver nu ett kritiskt upprop till KLT:s ledning och landstingspolitikerna. I uppropet skriver personalen att ledningen inte är medveten om vad de bistår med för service till kunderna.

Vill engagera kommunledningarna

KLT:s leding letar nu i ren panik efter besparingsalternativ för att täcka sitt underskott på 56 miljoner kronor, enligt personalen.

Personerna bakom uppropet vill att kommunledningarna i de berörda kommunerna sätter sig in i konsekvenserna och agerar.

Såhär står det i brevet:

KLT chockhöjer biljettpriserna, plockar bort dagstidningarna från bussarna, rycker undan de populära rabattkorten från nöjda resenärer och till på köpet stänger alla resecentrum utom två i länet.

Detta är inte klokt. Vi förstår att KLT måste lösa sitt gigantiska budgetunderskott, men att ta till åtgärder som förstör så radikalt för Kalmar läns resenärer är helt uppåt väggarna fel. Det är vanvettigt för att tala klartext.

Arkivfoto: Simon Leijnse/Sveriges Radio.

#text=5085642#

Nyhetstips?

Ring 0480-59 000

#link=308037#

#text=3607377#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".