Smedby/Skåne

Polisen slog till mot mc-lokaler i Skåne

Som en följd av lördagens misshandel vid en mc-klubb i Smedby utanför Kalmar så har polisen under dagen slagit till mot ett antal lokaler med mc-anknytning i Skåne.

Polisen i Kalmar leder arbetet där ett 50-tal poliser deltagit. Polisen ska, enligt Helsingborgs Dagblad, ha slagit till mot två klubbhus som tillhör Hells Angels och supporterklubben Red Devils lokal och dessutom en privatbostad.

Vad polisen har fått ut av dagens husrannsakan är inget de vill berätta om ännu.

– Det är inget vi kan kommentera, men husrannsakan har gått lugnt till och inga personer har funnit på adresserna, säger Lina Isaksson Funke som är presstalesman på polisen i Kalmar.

15 av de 17 män som sitter anhållna efter misshandeln i Smedby kommer från Skåne och minst två av de misstänkta har kopplingar till Hells Angels enligt uppgifter till P4 Kalmar.

"Man ger sig inte på någon bara för att det är roligt"

Lars Öjelind på Rikskriminalen är inte förvånad över att personer med kopplingar till ett kriminellt mc-gäng sitter anhållna misstänkta för att ha stormat en fest i Smedby utanför Kalmar. Men han säger att sättet som attacken utfördes på är ovanligt, att de slog till mot en fest där det fanns barn. Vad som ligger bakom kan vara allt från ett missförstånd till något kriminellt. Men enligt Lars Öjelind genomfördes inte detta utan anledning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".