1 av 2
Chefen för narkotikaroteln Ola Jarnevik och polisens informationschef Lotta Hansson på polisens presskonferens. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
2 av 2
Det är bland annat hasch som de anhållna misstänks ha sålt på skolorna. Foto: Tullverket.
Kalmar/Karlskrona

Sex anhållna för knarkförsäljning på Karlskronaskolor

Sex personer sitter anhålla hos polisen i Blekinge för att ha sålt narkotika till ungdomar i Karlskrona centrum och på flera skolor i kommunen. De anhållna männen är mellan 16 och 28 år och en av dem kommer från Kalmar.

Under gårdagen och idag har polisen gripit totalt 30 personer som misstänks vara inblandade i en omfattande narkotikahärva.

Enligt polisen har försäljningen av hasch och amfetamin gjorts på stan, men även på högstadie- och gymnasieskolor i Karlskrona. Vilka skolor det handlar om vill polisen inte berätta.

Försäljning och smuggling

Spaningen mot de misstänkta har pågått under några månader och allt efter som har härvan vuxit.

Av de 30 är i nuläget sex personer mellan 16 och 28 år anhållna misstänkta för bland annat narkotikabrott och narkotikasmuggling.

Alla känner alla

Polisen menar att försäljningen pågått mer eller mindre dagligen, men man vill i nuläget inte berätta vart ifrån narkotikan kommer.

– Våran bild är att det här handlar om en liga där alla känner alla, säger Ola Jarevik som är chef på polisens narkotikarotel.

Fler kan gripas

24 av de gripna är nu släppta men fortsatt misstänkta för att ha köpt narkotika. Av de sex som är anhållna är fem från Karlskrona och en person från Kalmar.

Under eftermiddagen fortsätter förhör av de misstänkta och Ola Jarevik utesluter inte att det kan bli tal om ytterligare gripanden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".