Hultsfred

Gruppboendet Gnejsen läggs ner

"Det är den bästa lösningen"
1:14 min

Gruppboendet Gnejsen i Hultsfred kommer läggas ner. Redan om en månad är det meningen att de boende ska flytta till andra boenden i närheten. Enligt kommunens socialchef Ann-Gret Sillén är flytten inget som kommunen tvingat fram och beslutet togs efter dialog med de berörda.

– Vi började med att prata med företrädandarna om de kan tänka sig att det är möjligt att flytta till Solvändan eller Oredan. Vi har fått positiva besked från företrädarna, säger hon.

Det betyder att Gnejsen blir tomt och personalen får andra uppgifter.

Kritik från personalen

På  boendet Gnejsen bor personer med funktionsstörningar i fyra lägenheter, men boendet är inte fullt. Därför vill kommunen tömma det och säga upp kontraktet för huset, och snabbt ska det gå. Redan om en månad ska boendet vara tomt.

Men personal på Gnejsen som P4 Kalmar pratat med är mycket kritiska.

Inte till att det blir en förändring, att kommunen behöver spara pengar är inte okänt. De kritiska rösterna vänder sig istället mot hur det går till och framför allt till brådskan med en flytt före sommaren.

Den bästa lösningen

Kritiken handlar också om vad man tycker är allt för sen information till de anhöriga till de som bor på Gnejsen. Ann-Gret Sillén tycker däremot att en flytt före sommaren är det bästa för de boende.

– Därför att vi tycker att alla går i en ovetskap. Vi pratar om att vi har tomlägenheter och alla funderar på vad som ska hända. Och då har vi bedömt det som att det är den bästa lösningen att det händer innan sommaren.

Nyhetstips?

Ring 0480-59 000

#link=308037#

#text=3607377#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".