Kalmar

Polisen söker vittnen till brutalt rån

Natten mellan den 1 och 2 maj blev en 26-årig man misshandlad och rånad av ett gäng killar i Kalmar. Rånarna tvingade med mannen till en bankomat utanför Swedbanks kontor på Storgatan. Nu söker polisen vittnen till händelsen.

Rånarna ska vara mellan 20 och 30 år. Polisen söker nu efter vittnen som har sett något utanför Baronen och utanför Swedbanks kontor på Storgatan under natten mellan 1 och 2 maj.

Sparkade och slog

– Rörde du dig på Kvarnholmen eller vid Baronen natten mellan den 1 och 2 maj vid 00.30-tiden och kan ha sett något som har med den här händelsen att göra vill vi att du hör av dig till oss via 114 14, skriver polisen i ett pressmeddelande.

26-åringen följde med ett gäng som han inte kände från en krog på Kvarnholmen. Plötsligt sparkade en av killarna ner honom. När han försökte fly kom gärningsmännen ifatt och slog ner honom igen.

Greps samma kväll

– Flera personer var inblandade i misshandeln som avslutades när några av gärningsmännen tvingade med sig 26-åringen till Swedbanks uttagsautomat på Storgatan. När han tagit ut pengar blev han knäad i ansiktet och gärningsmännen lämnade platsen, skriver polisen.

Redan samma kväll kunde polisen gripa ett antal personer. Fem av de misstänkta männen sitter just nu häktade, misstänkta för rån och grov misshandel.

Söker omkullknuffad man

Polisen har uppgifter om två personer som kan ha mer att berätta, något som kan hjälpa utredningen framåt.

– Vi är särskilt intresserade av att komma i kontakt med en man som blivit omkullknuffad när han kom cyklade bakom simhallen.

Polisen söker också en annan person, troligen en man, som gick på Storgatan i riktning mot Stortorget och domkyrkan från Kaggensgatan vid 00.30. Personen bar mörka kläder, och hade eventuellt skor med ett ljusare inslag.

Nyhetstips?

Ring 0480-59 000

#link=308037#

#text=3607377#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".