1 av 2
Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio.
2 av 2
Andreas Jonsson. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Speedway

Andreas Jonsson jagar seger i Prag

Snabbast under en del av tävlingen i Leszno och med i medaljracet på allvar igen. Nu hoppas Andreas Jonsson på en fullträff i Prags VM-tävling i speedway på lördagen. "Egentligen borde banan passa mig riktigt bra men hittills har det inte funkat helt" säger Jonsson.

Marketastadion i Prag har funnits med i VM-kalendern sedan 1997. Jonsson var där första gången 2002 och slutade fyra. Sedan har det blivit ytterligare två finaler, men ingen seger på den långa och mycket snabba banan.

– Hittills har jag inte fått till det i Prag, vet inte riktigt varför. Den borde passa mig bra. Men jag kände att jag hade farten senast i Leszno och det tar jag med mig. Sen gäller det att inte tänka för mycket och börja göra saker för komplicerade, säger Jonsson.

Målet: Ny finalplats

Att han inte lyckades i svenska elitserien i tisdags tar han inte så hårt på.

– Nej, jag har inte samma grejer i Sverige som i Polen och VM. Det svenska teamet var lite ringrostigt och det kommer att bli bättre redan till nästa tävling. Grejerna som jag ska åka på i Prag vet jag fungerar bra. Målet är i första hand en ny finalplats.

Fredrik Lindgren har som bäst en andraplats i Prag, Antonio Lindbäck väntar på sin första final medan Peter Ljung gör sin första tävling i Prag.

Sune Eklöf/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista