Lee Richardson avled i polsk seriematch
Speedway

Lee Richardson omkom i Polen

Engelske speedwayföraren Lee Richardson avled efter en krasch i Polen på söndagskvällen. Olyckan inträffade i en seriematch i högsta ligan och både Västerviks Tomas Jedrzejak och Dackarnas Fredrik Lindgren var på banan när olyckan inträffade.

Dödsolyckan inträffade i den polska seriematchen mellan Wroclaw och Richardsons klubb Rzeszow.

I tredje heatet körde Richardson tillsammans med polske Rafal Okoniewski. Västerviks polske förare Tomas Jedrzejak och svenske dackeföraren Fredrik Lindgren körde för motståndarlaget Wroclaw.

"Touchade min cykel"

Kort efter start körde Richardson på Tomasz Jedrzejaks hjul och touchade Fredrik Lindgren före kraschen i trästaketet.

– Jag såg hans cykel i ögonvrån och märkte också att han touchade min cykel, riktigt var eller hur vet jag inte. Jag förstod direkt att det var en allvarlig olycka och jag ville inte titta på reprisen, sade Lindgren till TT.

Richardson kördes till sjukhus där han opererades för inre skador men hans liv gick inte att rädda.

Skulle köra på tisdag

Matchen som startade 17.45 kördes klart innan beskedet om dödsfallet kom men andra matcher som startade senare avbröts efter dödsbudet.

Lee Richardson har i Sverige kört för bland andra Rospiggarna och Vetlanda men tillhörde nu Vargarna. Han var uttagen till tisdagens elitseriematch mot Hammarby.

– Jag måste prata med förarna om vi kan köra den matchen eller inte. Just nu finns det inte ord för vad jag känner, sade Vargarnas lagledare Peter Jansson till TT efter dödsbeskedet.

Lee Richardson blev 33 år gammal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista