Fredrik Söderström blir kvar i IK Oskarshamn även över säsongen 2013/2014. Arkivfoto: Anna Rydén/Sveriges Radio
Hockey

Söderström förlänger med IK Oskarshamn

IK Oskarshamns tränare Fredrik Söderström förlänger sitt kontrakt med ytterligare ett år och blir kvar i klubben över säsongen 2013/2014. Under sin första säsong, 2011/2012, tog Söderström IK Oskarshamn till förkval.

Fredrik Söderström som kom till IK Oskarshamn inför säsongen 2011/2012 har valt att förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år. Det innebär att han blir kvar i klubben även över säsongen 2013/2014.

– Det känns helt rätt att komplettera med det året med tanke på hur långt Rogers uppdrag sträcker sig. Det är också en fråga om att det tar sin tid för oss att växa och sätta avtryck. Jag är glad över alla ambitiösa människor som finns runt omkring mig, säger Söderström i ett pressmeddelande.

Hittat något bra att bygga vidare på

Även sportchefen Roger Jönsson tycker det är positivt att klubben och Söderström är överens om en förlängning.

– Jag är jättenöjd med Fredriks jobb och det känns som vi hittat något bra att bygga vidare på. Därför känns det bra att vi nu kommit överens om en förlängning, säger Jönsson i ett pressmeddelande.

I linje med föreningens ambitioner

IK Oskarshamns klubbchef Martin Svenson menar att kontraktsförlängningen med Söderström ligger i linje med de ambitioner som föreningen har.

– Vi jobbar utifrån ett tänkt där vi tror att kontinuitet och tålamod är nyckeln till framgång för en klubb av vår storlek på elitnivå. Därför känns det helt rätt att veta att vi har Roger och Fredrik med oss i vår satsning minst två år till, två ambitiösa och kloka killar med båda fötterna på jorden. Det är precis vad vi behöver för att fortsätta hävda oss på den här nivån, säger Svenson i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista