Foto: Hasse Carlsson/Sveriges Radio
Kalmar

De första lärarna har fått egna datorer

1:17 min

Idag fick de första lärarna i Kalmar kommun sina första egna bärbara datorer och innan sommaren ska alla tillsvidare anställda grundskolelärare i kommunen ha en egen dator. En nödvändighet för att kunna uppfylla kraven på dagens lärare vad det gäller undervisning och dokumentation, säger barn- och utbildningsnämndens Jonas Hellberg (S).

– Vi gör den här satsningen på tre miljoner kronor för att lärarna i dag ska kunna lösa sin uppgifter dels vad det gäller undervisningen och även den administration och dokumentation som nu krävs, säger nämndens ordförande Jonas Hellberg (S).

"Det är på tiden" 

Idag fick de första grundskolelärarna i Kalmar sina egna personliga bärbara datorer, och innan sommaren ska alla 420 datorerna ut i det första steget. Men i nästa steg så ska även försolärare och fritidspedagoger få egna personliga datorer, enligt Jonas Hellberg (S) som är ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

– Det innebär förhoppningsvis att de tycker att deras arbete blir enklare, säger Jonas Hellberg (S) till P4 Kalmar.

– Det är på tiden. Alla lärare har längtat efter egna datorer. Det har ibland varit att vänta för att kunna jobba, säger Katarina Sandberg som i dag var på plats för att hämta sina datorer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista