Nanne Bergstrand valde att byta ut sin lagkapten redan i paus mot Mjällby. Något som en del tror kan innebära slutet på en epok. Arkivfoto: Anna Rydén/Sveriges Radio
Fotboll

Rydström ger sin syn på kritiken

5:04 min

Efter förlusten mot Mjällby i fotbollsallsvenskan i lördags så är det idag svarta rubriker om Kalmar FF i de lokala tidningarna. En av de som ifrågasatts efter matchen är lagkaptenen Henrik Rydström som säger till P4 Kalmar att det har varit otroligt negativt ett tag.

Själv verkar Henrik Rydström ändå ta kritiken med ro.

– Man får kanske se det som något positivt att man har varit en hel epok. Det är väl inte så många som har varit det, säger han till P4 Kalmar.

"Har varit otroligt negativt"

Under vårsäsongen så har det flera gånger pratats om Henrik Rydström ska vara given i startelvan eller inte och lagkaptenen har själv känt av att kritiken har funnits där.

– Det har varit otroligt negativt men det var inte bara efter den här matchen. Jag känner väl att det har legat och pyrt rätt länge och velat tränga fram men inte riktigt fått möjlighet och nu exploderade det.

Byttes ut i halvtid

Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand säger själv att den första halvleken var det sämsta han varit med om i Kalmar FF. I paus bytte Bergstrand ut lagkaptenen Rydström och Kristoffer Fagercrantz. Men att det bara var bytet av Henrik Rydström som var det som gjorde att Kalmar FF spelade bättre i den andra halvleken tycker inte tränaren Nanne Bergstrand.

– Så enkelt är det inte. Vi fick ett lite snabbare lag i den andra halvleken och det behövde vi, säger han till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista