Kalmar

Namninsamling mot Hells Angels

En namninsamling mot Hells Angels kommer att överlämnas till justitieminister Beatrice Ask, skriver barometern.se. Insamlingen är ett svar på den brutala misshandel som skedde vid Svineri MC:s familjefest utanför Kalmar förra helgen. "Vi måste motarbeta maffian" skriver uppropet.

17 mc-kriminella med kopplingar till Hells Angels och deras supporterklubbar greps samma kväll, misstänkta för attacken.

Den attackerade klubben är känd för sina fester och de bakom protestlistan är säkra på att klubbens medlemmar misshandlades för att Hells Angels vill ha procent på intäkterna från nästa stora fest. Efter attacken meddelade klubben att de inte arrangerar sin sedvanliga mc-festival i år.

Men de bakom protestlistan vill inte att de kriminella ska få sin vilja igenom: "Vi är inte rädda, vi ska inte tillåta kriminella mc-gäng ta över, vi måste motarbeta maffian".

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".