Västervik

Polisen avbröt jakt efter tjuvar

Tjuvjakten i Loftahammar är avbruten. Den pågick under hela måndagen efter ett larm om några mystiska personer som setts i en bil vid Marens brygga. Poliserna lyckades spåra de misstänkta till en byggnad men där lyckades de fly.

Det var vid 22-tiden på söndagskvällen som polisen fick ett larm om att en mystisk bil syntes vid gästhamnen utanför Loftahammar. Polisen misstänkte att det kan röra sig om båtmotortjuvar. 

Larmet blev starten på en lång jakt där polisen spärrade av ett stort område för att stänga in tjuvarna. Poliserna använde också hundar för att leta spår. Dessutom gick polisen ut via P4 Kalmar och efterlyste iakttagelser som kunde sätta dem på rätt spår.

Kom undan

Nu står det klart att tjuvarna kom undan den här gången. De misstänkta personerna försvann in i skogen och gick inte att hitta. Jakten avbröts därför i går kväll.

Har du sett något misstänkt runt Loftahammar ska du ringa till polisen via telefonnummer 114 14.

P4 Kalmar i går: Polisen jagar tjuvar i Loftahammar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".