Kosovare Asllani tillbaka i länet när hennes Kristianstad ikväll möter IFK Kalmar. Foto: Maja Suslin/Scanpix
Fotboll

IFK Kalmar mot formstarkt Kristianstad

Det blir tufft motstånd för IFK Kalmar när svenska cupen i fotboll går in i den tredje omgången. Allsvenska Kristianstad med Vimmerbyfostrade Kosovare Asllani och den förra IFK Kalmarspelaren Lisa Petersson kommer till Gröndal.

När svenska cupen i fotboll går in i den tredje omgången så innebär det att de allsvenska lagen gör entré i cupspelet. För IFK Kalmar, som har vunnit relativt enkelt i de två första omgångarna, så blir det en betydligt svårare uppgift ikväll när ett formstarkt Kristianstad kommer till Gröndal.

Tre raka segrar

Allsvenska Kristianstad har tre raka segrar med sig till kvällens match och senast slog de topplaget Kopparbergs/Göteborg med 4-1. Ett av de stora namnen i Kristianstad är den Vimmerbyfostrade landslagsstjärnan Kosovare Asllani. 

– Det känns väldigt bra. Både för mig själv och för laget. Nu spelade vi match i lördags så det blir väldigt tät matchning men formen känns bra i vårat lag och vi vet att vi måste spela på en hög nivå för att kunna slå Kalmar ikväll, säger hon till P4 Kalmar inför kvällens match.

Bra koll på IFK Kalmar

I Kristianstad spelar också Lisa Petersson, som lämnade IFK Kalmar för KDFF under säsongen ifjol, så Kristianstad har bra koll på vad som väntar. 

– En väldigt viktig match för oss och vi mötte ju Kalmar på försäsongen så vi vet att de är ett bra lag, säger Asllani.

Hoppas på OS

För Kosovare Asllani, som flyttade till Kristianstad för att få en nytändning och utvecklas som fotbollsspelare, så flyter spelet på bra och nu hoppas hon på att komma med i den landslagstrupp som ska representera Sverige i OS till sommaren.

– Jag bedömer mina chanser som väldigt goda för jag känner att jag har presterat på väldigt hög nivå och samtidigt så tänker jag inte för mycket på det utan jag fokuserar på klubblaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista