Andreas Jonsson. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Speedway

Blandade känslor inför kvällens speedwayderby

5:00 min

Ikväll är det länsderby i speedwayens elitserie. Dackarna möter Västervik i Målilla och det är blandade känslor inför kvällen, efter att Vargarnas förare Lee Richardson dog i en krasch i Polen i söndags. Hos P4 Kalmar på webben kan du höra lagens lagledare inför länsderbyt och sen följa matchen i Speedwayextra.

Vargarnas match mot Hammarby, som skulle körts i kväll, är inställd men resten av matcherna i den tredje elitserieomgången kommer att köras.

– Det känns lite lustigt. Igår när jag var på väg hem från Polen från den här ligamatchen så kändes det som att man bara ville komma hem så fort som möjligt just för att träffa familjen, säger Dackeföraren Andreas Jonsson.

Omöjligt att säga hur det påverkar

Dackarnas Fredrik Lindgren var en av de som körde den polska ligamatchen där Lee Richardson kraschade. Han var till och med en av förarna i det heatet och hur kraschen kommer att påverka kvällens match det vet inte hans lagkamrat Andreas Jonsson.

– Det är svårt att säga hur det kommer att vara innan vi kommer köra ikväll. Det är då man kommer märka hur det är verkligen, säger han till P4 Kalmar.

Kvällens länsderby mellan Dackarna och Västervik kan du höra antingen på webben eller i din mobil som en del av kvällens speedwayextra som startar klockan 19.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista