Arkivfoto: Anna Rydén/Sveriges Radio
Fotboll

Rydström förlänger med Kalmar FF

Lagkaptenen Henrik Rydström förlänger med Kalmar FF. Idag kom Rydström och Kalmar FF överens om ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Det innebär att Rydström, som kom till KFF 1993, får 20-års jubilera i Kalmar FF-tröjan.

-- Vi är överens med Henrik om att sätta oss ned i slutet av 2013 för att prata om vilken roll det fortsättningvis blir i Kalmar FF. Henrik är en oerhört viktig spelare för oss både på planen och i gruppen, och så varit i många år. Därför känns det väldigt bra att han är med oss även över nästa säsong, säger klubbchefen Svante Samuelsson till klubbens hemsida.

Får 20-års jubilera

Henrik Rydström, som har varit i frågasatt under inledningen av den här säsongen och byttes ut i halvtid mot Mjällby senast, är inne på sin 19:e säsong i Kalmar FF. I och med att kontraktet nu förlängs över 2013 så kommer lagkaptenen komma upp i 20 säsonger i Kalmar FF-tröjan.

– Jag är otroligt nöjd och stolt, i alla fall i dessa tider när folk inte tror att man kan spela fotboll längre. Kalmar FF och jag har pratat en tid och ambitionen har alltid varit att hitta en förlängning och vi är överens om att se vad som händer efter 2013. Att det blir en fortsättning i föreningen är vi överens om, men i vilken form får vi se då, säger Henrik Rydström till klubbens hemsida.

Det nya kontraktet är ett 1+1-kontrakt, där man efter säsongen 2013 ska bestämma i vilken form Rydström ska vara kvar i Kalmar FF 2014. Antingen är han kvar som ledare eller som spelare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista