Nära 100 Hells Angels-medlemmar kom vid lunchtid till Stortorget i Karlskrona. Foto: Sveriges Radio
Blekinge

Hells Angels i parad genom Karlskrona

Mellan 50 och 100 Hells Angels-medlemmar samlades på Stortorget i Karlskrona. "Det är en styrkedemonstration" säger Jan Hansson på polisen. På onsdagseftermiddagen begravdes presidenten i det rivaliserande mc-gänget Outlaws som mördades utanför Ronneby.

Vid elvatiden i dag samlades mellan 50 och 100 Hells Angels-medlemmar på Stortorget i Karlskrona. En samling som väckt stor uppmärksamhet bland Karlskronaborna.

Den mördade mannen begravdes i dag i Bredåkra kyrka klockan 14.00.

Behöver inte vara rädda

Blekingepolisen räknar med att de båda gängen stannar vid att brösta upp sig inför varandra och menar att Karlskronaborna inte behöver vara rädda.

– Det vi ser nu är en styrkedemonstration från Hells Angels sida. De brukar inte göra attentat mot varandra när de är så många, säger Jan Hansson på Blekingepolisen.

Varför vill de visa makt?

– Hells Angels ser sig som ledande i Sverige över kriminell MC-verksamhet och de vill skicka bort det andra gänget för att behålla inkomsterna själva. Det är därför de visar "akta er, kom inte hit. Vi är många", säger Jan Hansson.

Utredningen kring mordet på gängledare förlängs

#text=5110120#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista