Etrit Berisha kommer att spela i det albanska landslaget. Foto: Anna Rydén/Sveriges Radio
Fotboll

Etrit Berisha gör landslagsdebut

1:30 min

Kalmar FF:s målvakt Etrit Berisha ska debutera för det albanska landslaget i en träningsmatch mot Iran den 27 maj. Etrit hoppas att han övertygar och då får möjlighet att vara med i ett VM-kval i höst för första gången.

– Det känns kul och det är också min dröm att få spela för det albanska landslaget. Hoppas att det går bra för mig, jag har bra självförtroende så vi får se hur det går.

Är med i startelvan

Första gången det albanska fotbollsförbundet kontaktade Kalmar FF:s målvakt var i början av mars i år. Då tackade han nej på grund av skada. Men nu när Albanien möter Iran den 27 maj kommer han att finnas med i startelvan.

– Jag kommer att starta matchen men kan inte vara helt säker på det eftersom jag måste åka dit och kolla läget. Det är min första match också – men självklart hoppas jag att få starta.

Drömmer om VM

Etrit Berisha har tidigare spelat för Kosovos fotbollslandslag, men eftersom landslaget inte är registrerat i FIFA och UEFA kan de inte delta i EM- och VM-kval. Om Etrit Berisha lyckas övertyga mot Iran kan han få chansen att spela i VM-kvalet i höst.

– Det är min dröm att gå till ett VM, därför kommer det att bli någonting speciellt för mig. Mitt mål just nu är att prestera bra för landslaget när jag fått chansen. Gör jag bra ifrån mig i Kalmar FF så blir jag ett bra alternativ för landslaget också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista