Småland

Student sprang naken – i mataffären

Elevers årliga skattjakt på John Bauergymnasiet i Växjö fick avbrytas under fredagen efter hot om polisanmälan. Bland annat ska en elev ha klätt av sig helt naken i en matbutik i centrala stan. Till slut ringde rektorn till elevkåren och bad dem avbryta evenemanget.

Skattjakten är en tradition och tävling för de elever som går sista året på gymnasiet och som ska ta studenten senare i vår. Tävlingen går ut på att utföra förutbestämda uppdrag för att samla poäng.

Rektorn ringde

Enligt elevkårsordföranden för John Bauergymnasiet, Edvin Lindén, var det rektorn på skolan som ringde och bad dem avbryta tävlingen, efter att flera personer klagat över hur elever uppfört sig.

"Olyckligt"

Rektorn Tommy Gravéus säger till P4 Kronoberg att skolan inte har någonting med skattjakten att göra, men att det är olyckligt när eleverna inte sköter sig.

En butiksägare som P4 Kronoberg har talat med säger att en elev klädde av sig helt naken i butiken. Man misstänker också att ett par-tre elever ska ha snattat. Detta kommer sannolikt att polisanmälas, säger butiksägaren.