Foto: Hasse Carlsson/Sveriges Radio.
Ödebo

Trafikverket ger kritiska rätt efter broavstängning

1:21 min

Trafikverket ger de bonde som drabbats av långa omvägar vid en broreparation vid Ödebo rätt i deras kritik mot verkets information inför vägavstängningen. Boende tvingas till en omväg på flera mil för att ta sig in till Ålem som normalt bara ligger några kilometer bort.

– Jag har väldigt stor förståelse för att det krånglar till folks vardag. Så är det när vi går in och gör broreparatoner, det blir stökigt under de veckorna. Sen är det tråkigt att vi misslyckades med informationskampanjen innan, säger Fredrik Hasselström som är projektledare för brounderhåll på Trafikverket.

Först några dagar innan bron stängdes av kom information ut till de boende.

Det finns det en enskild väg som hade kunnat användas under tiden  de veckor som broreparationen pågår  där men trafikverket har inte lyckats få till en uppgörelse med markägaren

– De som äger den privata vägen vill inte ha någon trafik där, sen hjälper man till genom att skoskjutsar och räddningspersersonal som bor på fel sida bron får använda vägen.

En annan del av kritiken är dålig skylting.

– Om det är dålig skyltning får vi se över det igen och komplettera med fler skyltar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista