Peter Ljung frågetecken inför derbyt. Foto: Jens Ohlsson/Scanpix
Speedway

Nya förarbyten i Västervik

Efter tre matcher med samma förartrupp hopar sig problemen för Västervik speedway inför tisdagens derby mot Vetlanda. Både Dave Watt och Peter Ljung skadade sig vid körning  i Polen i söndags och Rafal Okoniewski har skrivits in i truppen. 

Västerviks lagledare Mikael Messing har kunnat behålla samma lag tre matcher i rad i seriestarten men till tisdagens derby mot Vetlanda blir det flera ändringar.

Både Dave Watt och lagkapten Peter Ljung skadade sig i Polen på söndagen och Watt blir borta två veckor med en nackskada. Han skulle ersatts av polske Tomas Jedrzejak men han kan inte heller köra på tisdag. Då dessutom Nicolai Klindt varit skadad en tid så har polske Rafal Okoniewski tillfälligt skrivits in i truppen och får kastas in i hetluften direkt mot Vetlanda.

Om inte Peter Ljung kan köra får Västervik använda sig av riders replacement vilket betyder att övriga lagkamrater turas om att köra hans heat.

Hur det går för Västervik mot Vetlanda och för Dackarna borta mot Vargarna hör du i speedwayextra på webben www.sverigesradio.se/kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista