Skyways slutar flyga, istället tar Svenska Direktflyg över trafiken mellan Oskarshamn och Arlanda. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Oskarshamn

Svenska Direktflyg satsar på Oskarshamn

2:47 min

Kort efter att flygbolaget Skyways ställt in betalningarna och slutat flyga har Svenska Direktflyg beslutat att omedelbart ta över trafiken mellan Oskarshamn och Arlanda. Bolaget har sedan 2006 flugit på linjen för Skyways räkning och räknar inte med att göra några större ändringar i tidtabellen.

Beskedet att Skyways slutar flyga och begär sig själva i konkurs får ingen stor påverkan för de flesta resenärerna på linjen mellan Oskarshamn och Arlanda.

Svenska Direktflyg som trafikerat linjen åt Skyways sedan 2006 tar över trafiken från 22 maj. Det är en satsning som skall ses som långsiktig säger Tess Tordsdotter-Ohlsson som är vd på Svenska Direktflyg:

– Det är absolut ingen tillfällig lösning, efter flera års trafik på linjen ser vi den från idag precis som övriga linjer vi redan har inom Direktflyg.

Resenärer som köpt biljett via Skyways och skall resa den här veckan kan resa som vanligt men de som köp biljetter för resor längre fram får vända sig till Skyways för att få hjälp.

Svenska Direktflyg har redan öppnat sitt eget bokningssystem för resenärer som vill flyga mellan Oskarshamn och Arlanda.

– Vi räknar inte med att göra några större förändringar i tidtabellen men kan tvingas göra justeringar med hänsyn till start- och landningstider på Arlanda säger Tess Tordsdotter-Ohlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista