Mattias Granlund byter Skellefteå mot Oskarshamn. Foto: Erik Mårtensson Scanpix
Ishockey

IK Oskarshamn värvar från Skellefteå

Senast i raden av nyförvärv till IK Oskarshamn är snart 20 årige anfallaren Mattias Granlund från elitserieklubben Skellefteå. Han har främst spelat i deras juniorlag och var nära att ta plats i det svenska lag som vann junior-VM i vintras. Kontraktet med Oskarshamn gäller en säsong.

IK Oskarshamn har gjort klart med ytterligare en ung forward till kommande säsong. Det är snart 20-årige Mattias Granlund som är hockeyfostrad i Skellefteå. Han tränar med SM-silvermedaljörerna även i sommar och ansluter sedan till IK Oskarshamn får spel under ett år i Allsvenskan.

Bra fysik

- Mattias Granlund är en riktig karaktärspelare, lite av en Gibbs-typ men inte lika stor. Han jobbar alltid hårt och tvekar inte att ta för sig, dessutom en duktig skridskoåkare. Han blir vår spelare under hela säsongen, det är alltså inget lån, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson på klubbens hemsida.

- Mattias har fått mycket lovord i Skellefteå och man räknar med att han spelar i Elitserien inom en snar framtid. Han var snubblande nära en JVM-plats den gångna säsongen, säger Roger Jönsson.

Allsvenskan lockar

- Det känns riktigt bra att få spela i Allsvenskan den här säsongen, säger Mattias Granlund. Det blir en ny upplevelse och jag har inte så stor koll på serien eftersom det inte finns så många norrlag med längre. Man kan nästan säga att det blir seniordebut, åtminstone på så hög nivå. Jag har fått göra några inhopp i Skellefteå men inget i slutspelet. Så det blev ingen silvermedalj eftersom jag spelat för lite.

- Jag har spelat juniorhockey i många år och det har gått ganska bra. Det har blivit några SM-finaler i både J 18 och J 20 men ännu inget guld. Så klart vill jag slå mig in i Elitserien framöver, man strävar ju alltid uppåt. Jag får ta ett år i Allsvenskan till att börja med och ta ett nytt avstamp därifrån.

Barmarksträning i Skellefteå

- Juniorlaget åkte ur slutspelet tidigare än beräknat (i åttondelen) så jag har tränat en hel del på egen hand efter säsongen tog slut. För två veckor sedan började Skellefteås A-lag sin barmarksträning och jag ska vara med där fram till sommaren. Sen är planen att komma till Oskarshamn i slutet av juli och börja träna på is med mitt nya lag, avslutar Mattias Granlund.

I och med Mattias Granlunds påskrift har IK Oskarshamn gjort klart med 20 spelare inför nästa säsong.

Spelare klara för IK Oskarshamn 2012/13

Stefan Öhman
Carl-Johan Svensson
Morten H Poulsen (till 2014)
Mikael Lidhammar
Joakim Hagelin (till 2014)
Maksim Matushkin
Tobias Jonsson
Daniel Ljungkvist (till 2014)
Juha Uotila
Evan McGrath (till 2014)
Victor Löfstedt
Sam Lofquist
Kirill Starkov
Victor Svensson (till 2014)
Dave Lindarv try out
John Vigilante
Linus Morin
Andreas Valdix
Victor Öhman (lån från LHC)
Mattias Granlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista