Paulus Arajuuri. Foto: Paul Madej/Scanpix
Fotboll

Landslaget nästa för Paulus Arajuuri

Kalmar FF:s back Paulus Arajuuri får dra på sig landslagströjan igen. Han är uttagen till finska landslaget som skall spela två landskamper i Estland 1-3 juni. 

Det finska A-landslaget skall 1-3 juni ska spela Baltic Cup i Tarto i Estland. Fredagen den 1 juni möter Finland värdlandet Estland och två dagar senare spelar man antingen mot Lettland eller Litauen.

– Självklart kul att komma med och det ska bli roligt att få visa upp sig under uppehållet, säger Paulus Arajuuri på Kalmar FF:s hemsida.

Förbundskaptenen Mixu Paatelainen har nominerat en trupp innehållande 27 spelare till lördagens träningsmatch mot Turkiet i Salzburg. En del spelare finns bara med mot Turkiet medan andra spelare enbart deltar i Baltic Cup. Paulus Arajuuri blir en av totalt nio spelare som enbart kommer att åka till Estland för turneringen Baltic Cup.

– Jag känner själv är formen är bra och jag har fått mycket speltid på slutet. Det återstår fortfarande en match i allsvenskan och jag hoppas att vi kan ta tre poäng mot Göteborg för det skulle kännas mycket skönare att åka iväg då, säger Paulus Arajuuri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".