Polisen har letat efter mannen hela natten, bland annat med helikopter. Arkivfoto: Pontus Lundahl / Scanpix
Vimmerby

Efterlyst 53-åring hittad vid liv

Den 53-årige man som varit försvunnen sedan onsdagen är funnen vid liv. Han hittades tidigt under torsdagsmorgonen och är förd till sjukhus. Polisen säger att mannen mår dåligt efter att han varit ute hela natten.

Ett stort pådrag började leta efter mannen vid 18-tiden under onsdagen. Polisen har delade in Vimmerby i zoner och letade med både helikopter och hundförare. Genom att spåra signalen till mannens mobiltelefon hittade polisen en riktning att gå efter.

Letade hela natten

Sökande fortsatte under natten då polisen betade av de östra och norra delarna av Vimmerby. Men det var inte polisen som hittade den 53-åringen, utan en förbipasserande man.

– Det var en ren tillfällighet att han hittade honom. Mannen var bara ute och gick, säger vakthavande befäl vid polisen i Kalmar.

Ligger på sjukhus

53-åringen hittades vid reningsverket i Vimmerby och ambulans tillkallades.

– Jag vet inte hur stor fara det är med honom fysiskt men han har ju varit ute i terrängen hela natten. Mannen är medtagen men vid liv, säger vakthavande befäl vid polisen i Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".