1 av 4
Karin Svensson säljer grönsaker och tycker att den nya platsen fungerar bra. Foto: Anna Rydén/Sveriges Radio.
2 av 4
Foto: Anna Rydén/Sveriges Radio.
3 av 4
Torghandeln flyttar hit – till Jordbroporten. Foto: Anna Rydén/Sveriges Radio.
4 av 4
Foto: Anna Rydén/Sveriges Radio.
Kalmar

Flytt ska sätta fart på torghandeln i Kalmar

1:25 min

Torghandeln i Kalmar ska bli mer levande. Det hoppas Destination Kalmar, kommunen och knallarna själva när de i helgen testar att flytta torgstånden till den långsmala passagen vid Jordbroporten i centrala Kalmar.

Karin Svensson som är en av knallarna säger till P4 Kalmar att det så här den första dagen verkar som ett lyckat försök.

I helgen kommer det att stå torgstånd uppradade i den långsmala passagen vid Jordbroporten i centrala Kalmar. Detta eftersom det i många år har klagats på att det har varit för lite folk på Stortorget, där torghandeln håller till normalt.

Positiva reaktioner

– Alla tycker det är bra. Stortorget är så långt ifrån, säger Karin Svensson som står och säljer bär och grönsaker.

Karin Svenssons uppfattning bekräftas av de som P4 Kalmar träffar vid Jordbroporten, som ligger mittemot köpcentret Baronen. En av de som ligger bakom den här tillfälliga flytten är Bengt Skoog på Destination Kalmar och han är också nöjd med testet så här långt.

– En del av handlarna säger att ”vi kan väl testa hela sommaren” och det är ett väldigt bra betyg efter bara tre timmar, säger han till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista