Saga Wahlström och Lisa Karlsson är med i musikalen som har premiär ikväll. Foto: Erika Norberg/P4 Kalmar
Kalmar

Kulturskolan satsar på musikal

Med musik från Mikael Wiehe och Björn Afzelius
1:31 min

Kulturskolan i Kalmar har fått tillstånd att använda musik av Mikael Wiehe och Björn Afzelius i en musikal som har premiär på Kalmar teater under fredagskvällen.

– Nu när vi lyssnar mycket på Mikael Wiehe och Björn Afzelius märker man hur bra låtar de har gjort. Jag hade ingen aning om vilka de var innan det här, men texterna är jättebra och det är jättefin musik, säger Sara Wahlström.

Är det någon speciell text du fastnat för?

– Flickan och kråkan. Den är stor.

Gör som andra kulturskolor

Nu har Kalmar kulturskola gjort som många andra kulturskolor i länet, satsat på en musikalgrupp där man inte bara får lära sig att sjunga i kör, utan dansa och agera också.

– Då dår man ju lite av allting. Man får teater, musik, dans och sång. Det är en gott och blandatpåse. Det är jättekul.

En kulturgärning

Ikväll är det premiär för Den jag kunde va - en musikal om tre tonårstjejer o ders vedermödor i livet, som dramaläraren Johanna Thornell har skrivit manuset till och sång- o körläraren Björn Rosenqvist har valt musiken:

– Jag är uppväxt med den här musiken och tycker om den väldigt mycket. Texterna är så dramatiska, berättande och engagerande, så de passar bra.

– Sen har ju eleverna inte hört låtarna så det är lite av en kulturgärning också, att vi plockar upp de här gamla fina låtarna, säger Björn Rosenqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".