Andreas Jonsson. Arkivfoto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Speedway

Trippelarbetande förbundskapten i speedway

1:48 min

Svensk speedway står inför en nysatsning där unga svenska förare skall få chansen internationellt på ett annat sätt än tidigare. Nyckelperson i satsningen blir förbundskapten Bosse Wirebrand som blir en minst sagt upptagen man med tre olika speedwayuppdrag samtidigt.

Bosse Wirebrand får en nyckelroll både i klubblaget och speedwaylandslaget under 2012. Förutom sitt jobb som sportchef i Vetlanda MS kommer han vara lagledare för klubbens speedwaylag i elitserien. Dessutom har han skrivit på ett kontrakt med SSI om att vara förbundskapten under ett år med möjlighet till förlängning.

– Jag vet att jag kommer ha jäkligt mycket att göra men speedway är mitt liv säger Bosse Wirebrand till P4 Kalmar

Han kommer i sin roll som förbundskapten att dels ansvara för att ge unga svenska förare chansen att tävla mer internationellt också att leda dagens främsta svenskar i GP-serien.

– Mitt jobb är att finnas till förarnas förfogande och det finns en del man kan hjälpa dom med även om dom har stora breda team runt sig. Jag känner att jag gör nytta säger Bosse Wirebrand.

Till lördagens svenska GP i Göteborg finns fem svenskar i startfältet. Förutom Andreas Jonsson, Peter Ljung, Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck,  som har fasta platser i GP-serien , finns även Thomas H Jonasson med på Ullevi.

Hur det går i Sveriges GP kan du följa via

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista