Polisens avspärrningar när de 17 männen häktades. Foto: Sveriges Radio.
Kalmar

Mc-utredningen slukar stora resurser

Den stora mc-utredningen i Kalmar tar det mesta av Kalmarpolisens utredningsresurser. ”Vi får prioritera” säger polisens informatör Lina Isaksson Funke till P4 Kalmar. Tre andra polismyndigheter och rikskriminalen hjälper Kalmar med utredningarna mot de 17 män som sitter häktade.

I häktet sitter 17 personer med anknytning till det kriminella mc-gänget Hells Angels. De är misstänkta för den grova misshandeln på mc-klubben Svineri MC i början av maj.

– Det är en mycket stor utredningen även nationellt sett så vi får prioritera, säger polisens informatör Lina Isaksson Funke.

Har fått hjälp

Enligt henne har fallet inte tagit några resurser från den dagliga verksamheten som utryckning och trafikfrågor.

– Vi har fått hjälp initialt av polisen i Blekinge, Kronoberg och Skåne. Nu har vi hjälp av ett antal utredare från rikskriminalen som är på plats i Kalmar. Det kommer att ansluta fler därifrån för att hjälpa till med utredningen som även prioriteras nationellt.

Stort pådrag bevakade häktningarna

Foto: Sveriges Radio

Svineri MC ställer in festivalen

#text=5100481#

Polis och räddningstjänst utanför motorcykelklubbens lokal. Foto: Helmuth Petersson

Fakta: Polisens snabba gripande

Polisen slog till snabbt efter dådet mot Svineri MC i Smedby. Bara en halvtimme efter larmet lyckades poliserna gripa den första av de 17 misstänkta.

Klockan 19:49 – Larmet kommer in till polisen.

Klockan 20:30 – Den första misstänkte mannen grips av polisen.

Klockan 22:54 – Det sista gripandet sker. Totalt tas 17 personer av polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista