Amatören Robert Karlsson var i sensationell ledning efter första dagen av europatour tävlingen på Bro Hof i Stockholm i fjol. Foto: Christine Olsson / Scanpix
Golf

Karlsson får chans att glänsa på Bro Hof igen

Robert Karlsson, från Kalmar, får möjlighet att upprepa förra årets succé när Europatouren i golf kommer till Sverige och Bro Hof Slotts GC i början på juni. Under tävlingen i fjol så ledde Karlsson, som är amatör, tävlingen efter den första dagen och nu är han en av de amatörer som tagits ut till årets tävling.

Robert Karlsson fick sitt genombrott när han ifjol kom på en 24:e plats på Europatourtävlingen Nordea Masters som spelas på Bro Hof Slotts GC utanför Stockholm. Efter den första dagen var Karlsson, som är amatör, sensationellt i ledningen.

Baseras på amatörrankingen

Efter att ha spelat bra inom collegegolfen så får Robert Karlsson nu chansen att spela Nordea Masters igen. Tillsammans med Pontus Widegren och Niclas Carlsson är han uttagen till den svenska Europatourtävlingen och anledningen till att det är de tre som nu har fått platserna beror på att de är de bäst rankade amatörerna i Sverige.

– Att spelarna inför collegesäsongen vet att bra spel innebär att de får spela Nordea Masters till sommaren är en riktigt bra morot att sikta mot. Presterar jag får jag vara med på Bro Hof. Enkelt, tydligt och inspirerande, säger Rickard Lindberg som är coach för de svenska herrarna till Svenska Golfförbundets hemsida.

Haeggman spelar också

Det finns fortfarande möjlighet att som amatör spela sig till Nordea Masters. Dels genom det amatörkval som spelas på Täby GK den 3 juni och så har tävlingsledningen ett wild card att dela ut.

Även golfproffset Joakim Haeggman från Kalmar kommer att spela Nordea Masters som avgörs 6:e till 9:e juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista