Rasmus Elm. Foto: Scanpix.
Fotboll

Rasmus Elm från start mot Island

1:56 min

Förbundskapten Erik Hamrén har tagit ut startelvan till onsdagens fotbollslandskamp mot Island och Rasmus Elm får spela från start som innermittfältare tillsammans med Kim Källström.

Förbundskapten Erik Hamrén har startelvan i onsdagens landskamp mot Island klar.

Ola Toivonen får chansen som vänstermittfältare, Markus Rosenberg som anfallare och Andreas Granqvist fortsätter som högerback. -Startelvan hade varit lite annorlunda om det inte hade varit ett EM snart, säger Hamrén.

Erik Hamrén valde att berätta för spelarna det som alla såg redan efter tisdagens träning. Spelarna med blåa västar var startelvan, de övriga får börja matchen på bänken.

Alltså får Andreas Granqvist hålla till på ytterbacksplatsen och Ola Toivonen på kanten.

– Jag tycker de gjorde det bra mot Kroatien och jag är sugen på att titta på dem igen med tanke på EM. Jag har pratat mycket med Ola och vi är båda överens om att han är bäst i en "nummer 10"-roll (där givne Zlatan Ibrahimovic nu spelar), men eftersom han är en matchvinnare vill jag ha honom på plan, säger Hamrén.

Lite speltid

Ola Toivonen har inget emot det, även om han hellre vill in i mitten. -Jag tycker det gick bra för mig på kanten då, även om jag hade lite problem med defensiven. Det är klart jag hellre skulle spela som nummer 10, men kanten går naturligtvis också bra. Speciellt nu när jag behöver lite speltid i kroppen då det var länge sedan jag spelade senast, säger Toivonen.

Även mittbacken Andreas Granqvist blir kvar på den högerbackplats han fick prova på. -Det gav en liten "boost" efter Kroatienmatchen när jag kände att det fungerade. Det är lite svårt i positionsspel, och det är klart att jag hellre skulle spela mittback, en position jag haft i tio år, säger Granqvist.

På topp får Markus Rosenberg chansen, och på vänsterbacken får Behrang Safari få spela - på ljumskskadade Martin Olssons bekostnad.

Sveriges startelva på Gamla Ullevi: 1 Andreas isaksson - 4 Andreas Granqvist, 3 Olof Mellberg, 13 Jonas Olsson, 17 Behrang Safari - 6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström - 7 Sebastian Larsson, 10 Zlaan Ibrahimovic, 20 Ola Toiovonen - 22 Markus Rosenberg.

Avspark onsdag 30 maj klockan 20.15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista