Johan Bertilsson. Foto: Patric Söderström/Scanpix.
Fotboll

"Gymmet kan kanske rädda Bertilsson”

P4 Kalmars åsiktsmaskin Magnus Krusell har fått en egen programpunkt i det nya avsnittet av Kalmar FF-magasinet. Han hyllar Paulus Arajuuri som årets bästa KFF-spelare, men är besviken på Johan Bertilsson.

Tre plus

Magnus Krusell har följt Kalmar FF under vårsäsongen och identifierar årets tre plus hittills:

Krusell om Paulus Arajuuri:

– Bäste FF-spelare i årets allsvenska. Håller på att växa ut till en urkraft i backlinjen. Stark, snabb, följsam och brytsäker. Det är landslagsklass på Paulus i år.

Krusell om Daniel Mendes:

– Laglojal, snabb och hårt arbetande. Tänk om den här killen hade haft ett skott av åtminstone normalklass! Då hade han stänkt in 20 baljor per säsong, så många lägen som han skapar i matcherna.

Krusell om Ludvig Öhman:

– Håller med sitt mogna och kloka spel på att ta en ordinarie plats i backlinjen. Förhoppningsvis blir den platsen till höger.

"Läge att låna ut – eller sälja"

I Kalmar FF-magsinet nummer 6 sätter Magnus Krusell också minus på tre spelare. En av dem är Johan Bertilsson:

– Så mycket talang och just i år skulle han äntligen visa sin klass. Säsongen var lovande, men när det väl gällde vek han ner sig. En sommar i gymmet och några timmar hos en mental coach kan kanske rädda Bertilssons framtid i Kalmar FF. Annars är det läge att låna ut – eller kanske till och med sälja lite senare i år.

Spelarprofil: Paulus Arajuuri

Paulus Arajuuri. Foto: Scanpix

Hans storebror drog in honom i fotbollen och han har utövat ishockey, snowboarding, skateboarding, innebandy och tennis.

Spelarprofil: Ludvig Öhman Silwerfeldt

Franz Beckenbauer är den främsta fotbollsspelaren genom tiderna, enligt Ludvig Öhman Silwerfeldt – som drömmer om ett jobb som prins. I Dubai.

Spelarprofil: Johan Bertilsson

Han laddar upp inför match med Coldplays "Viva la vida" och anser att Maradona är världens främsta fotbollsspelare genom tiderna.

Spelarprofil: Daniel Mendes

Daniel Mendes glad efter att ha spräckt nollan på bortaplan för Kalmar. Foto: Conny Sillén/Scanpix

Han skulle vilja jobba som formel 1-förare om han inte var fotbollsproffs. Inför match föredrar han gospelmusik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista