Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar län

Öppettiderna förlängs på återvinningscentralerna

KSRR kommer att utöka sina öppettider på återvinningscentralerna från och med årsskiftet. I Nybro, Torsås och på Öland ökar tiderna med fem timmar i veckan och i Kalmar kommer återvinningscentralen i Tegelviken att vara öppen tolv timmar extra per vecka. Det säger KSRR:s förbundschef till P4 Kalmar.

Förslaget kommer att ges till styrelsen imorgon.

– Vi har pratat om förslaget i styrelsen och jag är säker på att det går igenom, säger förbundschef Jan Fors.

På styrelsemötet kommer dessutom öppettider på storhelger att tas upp.

– Vi vill ha öppet på pingstafton, valborg och trettondagsafton också, säger Jan Fors.

Köerna är långa på morgonen

Det har visat sig att många slänger sina sopor på morgonen och därför kommer återvinningscentralerna att öppnas tidigare på morgonen.

– I Färjestaden, Nybro och Torsås kommer vi att öppna klockan 8 på måndagar, onsdagar och fredagar istället för klockan 11. I Kalmar öppnar vi 8 varje dag och stänger klockan 19 på tisdagar och torsdagar.

– Tiderna utökas mest i Kalmar eftersom vi har flest kunder där.

Varför vill ni öka öppettiderna?

– Vi har gjort behovsanalyser och ställt frågor till våra kunder och analyserna har visat att vi måste utöka tiderna. Vi har fler kunder än vad vi kan ta emot som det ser ut idag, säger Jan Fors.

Förslaget ska gå igenom vid årskiftet 2012/2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista