Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar

Fem bankomatrånare fortfarande häktade

De fem unga personer som misstänks för att ha misshandlat och rånat en 26-åring på Kvarnholmen i Kalmar sitter fortfarande i häktet. På fredagen omhäktades en av de misstänkta. De misstänks ha tvingat med sig sitt offer till en uttagsautomat där de rånade honom på pengar.


Det var på natten mellan den 1 och 2 maj som 26-åringen blev förföljd och misshandlad. Han hade först hängt med ett gäng från en krog, men utanför köpcentret Baronen började de ge sig på honom.

Mardrömmen fortsatte genom stan, trots att 26-åringen försökte fly. Gänget var alltid hack i häl och fick in slag och sparkar. Väl framme vid en uttagsautomat vid Swedbanks kontor på Storgatan tvingade killarna 26-åringen att ta ut pengar.

Åtal mot de fem väntas komma den 8 maj.

Hoppas på vittnen

Tidigare den här månaden gick polisen ut och vädjade efter vittnesuppgifter från natten mellan den 1 och 2 maj.

– Vi är särskilt intresserade av att komma i kontakt med en man som blivit omkullknuffad när han kom cyklade bakom simhallen, skrev polisen i ett pressmeddelande.

Polisen sökte också en annan person, troligen en man, som gick på Storgatan i riktning mot Stortorget och domkyrkan från Kaggensgatan vid 00.30. Personen bar mörka kläder, och hade eventuellt skor med ett ljusare inslag.

Nyhetstips?

Ring 0480-59 000

#link=308037#

#text=3607377#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".