Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar län

Misstänkta inbrottstjuvar nekar

De tre män som är åtalade för fyra villainbrott i Västervik, Nybro, Oskarshamn och Katrineholm i slutet av mars nekade till brott när rättegången inleddes på fredagen. Detta trots att det finns säkra bevis som binder dem till alla inbrott.

Männen iakttogs av polisen redan innan brotten, då deras bil stoppades i en trafikkontroll på E22:an vid Tindered norr om Västervik. Då sa männen att de var byggnadsarbetare på väg till Danmark efter att ha jobbat i Norrköping. Men polisen fotograferade ändå deras bil och id-handlingar.

När vittnen till inbrotten tipsade om en vit Seat kunde männen efterlysas i sin frånvaro. De greps senare vid färjeterminalen i Stockholm, då de var på väg hem till Estland.

"Var för full"

I samband med gripandet återfanns det mesta av stöldgodset.

Trots starka bevis så nekar ändå två av männen helt till brott. Den tredje varken erkänner eller förnekar, med motivering att han var så full under den här perioden så att han inte har några minnesbilder alls.

Åklagaren bedömer brotten som grova och kräver att männen ska utvisas ur riket och förbjudas att återvända. 

Nyhetstips?

Ring 0480-59 000

#link=308037#

#text=3607377#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista