Arkivfoto: Cecilia Bäcklund/Sveriges Radio
Småland

Polisinsats retar besökare på High Chaparral

1:56 min

Polisen har satt in en rekordstor bemanning på årets upplaga av mc-träffen på High Chaparral utanför Hillerstorp i Småland. Detta efter att en man knivdödades under festen förra året. En onödig insats, menar vissa besökare.

– De har krånglat till det här i år tycker jag, säger Conny Andersson som kommit för att vara med på årets mc-träff på High Chaparral.

Han tycker det är krångligt med infart, mycket poliser, mycket blåsning, priser och "stök", som han beskriver det.

Mångdubbelt fler

Efter förra årets bikermöte, när en man blev knivdödad på High Chaparral, har polisen i år satt in en rekordstor bemanning. Några exakta siffror vill polisen inte ge, men enligt Ulf Ovenhed som är eventansvarig på High Chaparral är det betydligt fler är förra året.

– Det var ett 20-tal då och mångdubbelt fler i år, det är bara att titta sig omkring.

God stämning

Det är regntunga moln som hänger över High Chaparral i dag, men trots det verkar stämningen inför årets bikermöte vara bra. Ulf Ovenhed tror inte att mordet som inträffade förra året avskräcker folk från att komma i år, men däremot kan polisbevakningen göra det menar han.

– Vi har hört lite indikationer på att den stora polismängden gör att folk tvekar inför att åka hit, samtidigt tror jag det är många som tycker det är skönt.

Olika åsikter

Att åsikterna bland besökarna går isär märks tydligt. Vissa tycker att polisbevakningen är bra medan andra är mer kritiska:

– Ganska löjligt, säger en kvinna.

– Jag förstår att det behövs poliser men de behöver inte överdriva, säger en annan besökare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista