Jaokim Hagelin är bra på inlens också. Arkivfoto: Anna Rydén
Inline-VM

Oskarshamns Joakim Hagelin tvåmålskytt i VM

Joakim Hagelin som spelar i ishockey i IK Oskarshamn på vintern är också framstående i hockey på inlines sommartid och gjorde två mål när Sverige vann med 13-3 mot Storbritannien vid VM som pågår i Tyskland.

Sverige är klart för kvartsfinal i inline-VM som avgörs i Tyskland efter två inledande vinster mot Finland och Storbitannien.

Joakim Hagelin som spelar ishockey i IK Oskarshamn finns med i det svenska laget och gjorde två mål i målfesten mot Storbittannien där Sverige vann med 13-3.

Flera kända ishockeyspelare finns med i det svenska laget där Dick Axelsson och Daniel Wessner varit de mest framstående i starten av VM.

Det svenska laget leds av Björn Östlund som tidigare spelat i IK Oskarsghamn.

Den fina svenska inledningen av VM gör att laget redan är klart för kvartsfinal trots att en match återstår i gruppspelet. 

Premiärmatchen mot Finland blev jämn där Sverige vände och vann med 5-3 medan tidenas första möte med Storbritannien blev en målfest.

Söndag eftermiddag  spelar Sverige mot Tjeckien och kvartsfinalerna spelas på tisdag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista