Dackarnas Fredrik Lindgren. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Speedway

Fredrik Lindgren ger lugnande besked

2:02 min

Dackarnas speedwayförare  Fredrik Lindgren är skadad efter en krasch i högsta polska ligan på söndagskvällen. Han fördes från banan i ambulans och har fått stanna på sjukhuset över natten men säger till P4 Kalmar att han mår förhållandevis bra och räknar med att köra senare i veckan.

Olyckan inträffade redan i andra heatet mellan Fredriks lag Wroclaw som mötte Czestochowa. Det var mycket trångt i första kurvan och Fredrik häktade ihop med svenske Daniel Nermarks cykel och åkte ut i skyddsstaketet.

Ambulans och natt på sjukhus

Fredrik fick föras till sjukhus i Wroclaw och stanna över natten.

Röntgenundersökningen visade att inget var brutet men Fredrik hade fått en blödning i underlivet och hade rejält ont.

– Jag mår förhållandevis bra men slog i "något" i kraschen och har en stor slang nerstoppad i urinröret vilket inte var världens roligaste säger Fredrik från sjuksängen.

Läkarna bedömer att Fredrik inte skall få några men av skadan.

Snart tillbaka på cykeln

Trots skadan räknar Fredrik med att köra lördagens GP-tävling i Köpenhamn och har inte givit upp om att köra ännu tidigare.

– Jag kör inte i England i kväll men har inte helt givit upp tanken på att köra i Sverige med Dackarna borta mot Indianerna avslutar Fredrik Lindgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista