Småland

Halshögg chef i Storbritannien

I augusti 2010 halshögg en man sin chef i Storbritannien. Mannen är svensk medborgare och bodde tidigare i Småland. Nu skriver det brittiska migrationsverket till justitieminister Beatrice Ask och frågar varför mannen tilläts lämna Sverige.

Anledningen till att man ifrågasätter det är att 35-åringen, som bott i Småland stora delar av 2000-talet, var inblandad i en pågående brottsutredning när han utvandrade till Storbritannien i augusti 2010.

Han misstänktes för misshandel och förberedelse till dråp, alternativt förberedelse till grov misshandel, efter att ha slagit en person med en backspegel, hotat att ta livet av personen och försökt ta en pistol ur hölstret på en polis på vägen mellan Växjö och Lessebo.

Det brittiska Migrationsverket skriver att inga system är perfekta och att man vill jobba tillsammans för att förbättra informationsflödet mellan EU-medlemmar när det gäller den här sortens brott.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista