Dackarnas Fredrik Lindgren är fortfarande borta från speedwayen. FOTO: MIKAEL FRITZON / SCANPIX
Speedway

Fredrik Lindgren kör mot Indianerna

Dackarnas speedwaystjärna Fredrik Lindgren gör en rekordsnabb comeback efter söndagens krasch i Polen. Han säger sig själv vara redo att köra redan i tisdagens match mellan Indianerna och Dackarna.

Fredrik fick lämna söndagens polska speedwaymatch i en ambulans och fick sedan stanna på sjukhus under natten för att få sina skador undersökta.  

De första prognoserna pekade på en möjlig comeback till helgens GP i Köpenhamn men speedwayförare är ett segt släkte.

Fredrik Lindgren meddelar via twitter att han känner sig så pass återställd att han tänker köra redan tisdagens match med Dackarna borta mot Indianerna. Han vill inte missa köra den viktiga matchen på sin gamla hemmabana i Kumla.

Fredriks återkomst i laget gör att det går att använda den tänkta laguppställningen i stället för att köra riders replacement. Dackarna har planer på att värva en backup till skadade Scott Nicholls men med Fredrik redan tillbaka så inväntar klubbledningen rapporter kring Nicholls skadeläge innan beslut tas att om ta in en ny förare eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista