Kalmar

Påkörning slutade i död - nu döms bilisten

En 23-årig man från Karlskrona fälldes på tisdagen för att ha orsakat en äldre mans död i centrala Kalmar. Det var i januari som 23-åringen körde på den äldre mannen på ett övergångsställe på Järnvägsgatan. Skadorna var inte livshotande, men mannen dog två veckor senare efter en lunginflammation orsakad av sängliggandet.

Det var den 21 januari som 23-åringen körde på mannen på Järnvägsgatan. Det var halt väglag och den äldre mannen fördes till sjukhus.

Fick lunginflammation

På sjukhuset konstaterades det att mannens skador inte var livshotande, men två veckor senare dog han av en lunginflammation av sängliggandet.

Kalmar tingsrätt konstaterar i sin dom att det var det påtvingade sängläget som ledde fram till mannens död. Kort sagt, om han inte blivit påkörd skulle han inte ha avlidit. Av den anledningen fälls 23-åringen för vållande till annans död. Straffet bestämdes till villkorlig dom i kombination med dagsböter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista