1 av 2
Det ryker från fjärrvärmeverkets källare och från hål i marken. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar

16 000 utan varmvatten i Kalmar

5:28 min

Nästan alla av Kalmar energis 16 000 fjärrvärmekunder har fått tillbaka varmvattnet. I området Oxhagen dröjer det dock till fredagen.

Klockan 20.15 på kvällen meddelade bolaget på sin hemsida att alla boende förutom dem i området Oxhagen fått tillbaka sitt varmvatten.

– Om man är längst ut på en ledning så kan det hända att det dröjer lite. Men vi har bra leverans nu, så i princip alla har fått, säger Anna Karlsson på Kalmar energi.

"Klockan 20.15 har i stort sett samtliga fjärrvärmekunder fått tillbaka sitt varmvatten. Men för att kunna reparera skadan tvingas vi stänga av framledning av varmvatten i området Oxhagen."

Reparationen väntas ta 24 timmar och det är Arreniusgatan, Gustav Adolfs väg, Dr. Kristinas väg, Oxhagsvägen, Perstorpsvägen, Daléngatan norr om Arreniusgatan, samt stadsträdgården vid Kungsgårdsvägen som främst berörs av driftstörningen.

– Det verkar ha blivit en rostangrepp ovanpå ett rör. Då har 75-gradigt vatten läckt ut och skadat pumpar, säger Anna Karlsson från bolaget om vad som orsakat problemen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista