Foto: Marcus Léonarde/Sveriges Radio.
Kalmar

Socialkontoret bombhotades i Kalmar

Ett bombhot mot socialförvaltningens kontor ringdes in till SOS Alarm och hela fastigheten utrymdes under fredagsförmiddagen. Redan efter en dryg halvtimme blåste polisen faran över och de som arbetar i huset kunde gå in igen.

– En del blev lite uppjagade och stressade medan andra tog det lite lugnare, säger Kalmars socialchef, Cecilia Frid.

Men ingen panik?

– Nej, inte var jag såg, svarar Cecilia Frid.

Det hela gick alltså lugnt till när anställda från Socialkontoret och andra i byggnaden intill hamnen i Kalmar i förmiddags tvingades utrymma lokalerna. Men trots att någon bomb aldrig hittades så stängde socialkontoret för dagen och de anställda fick gå hem tidigare.

Har ni haft förhöjd beredskap för ett hot?

– Nej ingen. Och när polisen ringde och berättade om det här hotet så samlades vi och gick igenom om det fanns något aktuellt ärende där det skulle kunna vara någon som var särskilt missnöjd och besviken och arg på socialförvaltningen. Men inte som vi kunde komma på, berättar Cecilia Frid.

Såväl de anställda som socialchefen Cecilia Fridh har tidgare varit med om liknande situationer. För det är inte helt ovanligt att de få de här typen av hot.

– Nä det är nog tredje gången inom en 2,5-årspersiod i alla fall som jag varit med om ett bombhot som riktat mot socialförvaltningen, säger Cecilia Frid.

Hur känns det?

– Det är ju tråkigt. Det skapar en mycket oro hos personalen, svarar Cecilia Frid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".