Festivalens presschef Martin Forssman försvarar de förhållandevis höga biljettpriserna. Foto: Henrik Olsson, SR Blekinge
Norje

Publiken kritiserar dyra biljetter

1:37 min

Sweden Rock är den överlägset dyraste musikfestivalen i Sverige och den näst dyraste festivalen i hela Norden. Det visar en genomgång som P4 Blekinge har gjort. Prislappen på en fyradagars biljett till festivalen kostar 2390 kronor. Det är väl dyrt, tycker många besökare.

– Med ett sådant pris borde de haft större band, exempelvis Iron Maiden, säger festivalbesökaren Kerstin Andersson.

– Man kan få liknande på andra festivaler för betydligt mindre pengar, säger festivalbesökaren Alice Malmström.

Näst dyrast i Norden
Biljetterna till Sweden Rock är dyra vid en jämförelse. I hela Norden är Sweden Rock, SRF, den näst dyraste festivalen. Det är bara Hovefestivalen i Norge som är dyrare.

En fyradagars biljett till Sweden Rock som köps via nätet är 224 kronor dyrare än en biljett till Nordens allra största festival, Roskildefestivalen, med artister som Bruce Springsteen, The Cure och Bon Iver.

Om vi håller oss till Sverige så kommer Way Out West i Göteborg närmast Sweden Rock och den festivalen är en hel femhundralapp billigare.

Porsche mot Trabant
Martin Forssman, delägare i Sweden Rock tycker inte att det handlar om överpriser.

– Vi erbjuder en väldigt bra produkt. Banden kör fulla setlängder och vi håller nere köerna. En Porsche är dyrare än en Trabant, säger Martin Forssman.

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista