FRB (Fast Rescue Boat) på M/S Visby sätts i sjön för att rädda en man som hoppat i vattnet strax efter att färjan lämnat Visby. Lyssnarbild: Stefan Johansson

Man över bord räddad av M/S Visby

3:33 min

En man hoppade från färjan utanför hamninloppet i Visby i morse. Personalen på färjan M/S Visby som själva räddade mannen efter bara en kvart i vattnet.
– Det gick väldigt bra och min besättning gjorde ett kanonjobb, säger befälhavaren Fredrik Andersson till Radio Gotland.

Det var en passagerare som larmade om att en man hoppat av färjan M/S Visby strax efter avgången mot Oskarshamn.

För befälhavaren Fredrik Andersson var det första gången han upplevde larmet "Man över bord", och han är mycket nöjd med räddningsinsatsen. 16 minuter efter larmet var mannen uppe i deras snabba räddningsbåt och kördes in till kajen där en ambulans väntade.

Enligt polisen hoppade mannen som är i 25-års åldern ned i vattnet från båten, för att han ångrade sig och inte ville åka från Gotland. Han fördes till lasarettet för undersökning, men klarade sig enligt polisen utan skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista