Robert Carlsson från Kalmar Golfklubb blev bäste amatör när Nordea Masters avgjordes i helgen.
Golf

Kalmaramatör slog hole-in-one

Robert Carlsson: ”Kul att jag lyckades”
5:41 min

I Europaourtävlingen i golf på Bro Hof slog Kalmaramatören Robert Karlsson en hole-in-one under inledningen av lördagens slutrunda. Karlsson gick ändå ett över par på sista rundan och slutade på två över par med 290 slag.

Joachim Haeggman, också han från Kalmar slutade på tre över par.

Strax efter åtta på morgonen valde Karlsson en hybridklubba  på det 175 meter långa fjärdehålet och fick se sitt utslag gå direkt i hål. Hål 4 rankades som banans svåraste hål efter tredje ronden. Men något pris för sitt livs andra hole-in-one fick Robert Karlsson inte. Det är på hål 17 som en bil väntar den som gör hole-in-one.

 - När jag klarade cutten gick luften ur lite. Jag spelade bra, men gjorde för många slarviga misstag de två sista varven, summerade Karlsson.

Han har ett halvår kvar på Liberty University i Virginia. Sedan väntar proffslivet. Vilken tour han ska försöka slå sig in på är oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".