Fredrik Lindgren tvåa i Köpenhamn. Foto: Björn Larsson Rosvall
Speedway

Fredrik Lindgren tvåa i Köpenhamn

Speedwayföraren Fredrik Lindgrens GP-seger i Göteborg verkar ha givit blodad tand. Vid lördagens deltävling i Köpenhamn nådde han final igen och slutade tvåa efter Jason Crump.  VM-ledande Greg Hancock blev trea och Chris Harris fyra.

Fredrik Lindgren befäste att han är sveriges hetaste speedwayförare och nådde sin andra final i rad på Parken i Köpenhamn.

Från ytterbana i finalen gick han snabbt upp i ryggen på ledande Jason Crump och höll undan för regerande mästaren Greg Hancock.

– Det visar att segern senast inte var någon tillfällighet. Jag är mycket nöjd, sade Lindgren efter tävlingen till TT.

Hårt och diskutabelt

Tävlingen på Parken färgades många krascher, täta dueller och ifrågasatta domslut, ofta med danske Nicki Pedersen inblandad.

– Alla kör på gränsen, ibland lite över, konstaterade Pedersen med ett snett leende.

Fredrik Lindgren hade bara fyra poäng efter tre heat men körde sedan bättre och bättre.

– Jag är väldigt nöjd med kvällen. Vi letade lite efter rätt inställningar i början av tävlingen innan vi hittade rätt, sade Lindgren. -Målet inför säsongen var att ta tio poäng per tävling och det har jag gjort med marginal i de senaste tävlingarna, sade Lindgren till TT. 

Blandade svenska insatser

Andreas Jonsson var den förare som var närmast att nå semifinal men fick nöja sig med åtta nya poäng och en nionde plats. Han fick stopp i första heatet och hittade sedan inte rytmen men vann ett heat.

Peter Ljung gjorde sin poängmässigt bästa deltävling hittills med åtta poäng men hade behövt en poäng till för att nå sin första semifinal.

Antonio Lindbäck hade en ny tung kväll med bara tre poäng.

Jaroslaw Hampel som var en av de tunga förhandsfavoriterna kraschade i första heatet och fördes till sjukhus med befarat benbrott men röntgen visade att inget var brutet.

Fredrik Lindgren avancerar

I sammandraget behåller Greg Hancock ledningen men Jason Crump är bara två poäng bakom. Fredrik Lindgren gick förbi både Hampel och Sajfutdinov till sjätte plats med häng på Gollob.

GP Köpenhamn:

1) Jason Crump, Australien, 2) Fredrik Lindgren, Sverige, 3) Greg Hancock, USA, 4) Chris Harris, Storbritannien.

Slutställning:
1) Crump 18 p, 2) Lindgren 13, 3) Hancock 17, 4) Harris 10, 5) Emil Sajfutdinov, Ryssland, 11, 6) Bjarne Pedersen, Danmark, 10, 7) Nicki Pedersen, do, 9, 8) Chris Holder, Australien, 9. Övr sv plac

9) Andreas Jonsson 8, 10) Peter Ljung 8, 16) Antonio Lindbäck 3.

Slutställning GP Speedway 2012

1 Chris Holder 160p
2 Nicki Pedersen 152p
3 Greg Hancock 148p
4 Tomasz Gollob 142p
5 Emil Sajfutdinov 133p
6 Jason Crump 126p
7 Antonio Lindbäck 122p
8 Fredrik Lindgren 119p
-------------------------
9 Andreas Jonsson 88p
10 Hans Andersen 69p
11 Martin Vaculik 67p
12 Chris Harris 65p
13 Bjarne Pedersen 59p
14 Jaroslaw Hampel 58p
15 Peter Ljung 57p
16 Kenneth Bjerre 41p

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista