Gert Wollinger är kritisk. Foto: Marcus Leonarde
Västervik

"Revisorn blev politiker"

1:22 min

Striderna bland revisorerna i Västervik fortsätter. Gruppens ordförande, socialdemokraten Gert Wollinger, riktar nu skarp kritik mot den revisor som ville se hela kommunstyrelsen avgå. "Han pratar som politiker, inte som revisor"

– Det som gör mig ytterst besviken är att han agerade som politiker på fullmäktige istället för som revisor. Istället gick han i politiskpollymik med kommunstyrelsens ordförnade. Det är att grovt bryta mot god revisoinssed som styre vår verksamhet. Då har man missbrukat sitt uppdrag som revisor, säger Gert Wollinger.

Det är revisorn Waldemar Kochs rätt så hetsiga debatt med kommuanlrådet Harald Hjalmarsson vid kommunfullmäktige i Västervik för två veckor sedan, då han bland annat sa att Hjalmarsson kört i diket, som Gert Wollinger är kritisk till. Men Waldemar Kock håller inte med om att han här lämnade revisorsrollen här. Han menar istället att Wollinger nu bara försöker rädda sitt eget skinn efter kritiken.

– Han vill svartmåla mig, det är väl ingen tvekan om det. Han har ju förlorat ansiktet på sätt och vis. Det stämmer inte alls, jag har inte pratat politik, säger Waldemar Koch.

Waldemar Koch säger också att många invånare sökt upp honom sedan kommunfullmäktigemötet för att visa sin uppskattning över att någon vågar agera. Men Gert Wollinger håller inte med om att dagens kritik handlar om att rädda sitt skinn genom att svartmåla Waldemar Koch. Detta kommer han också att framföra när gruppen träffas för ett möte den 19 juni.

– Det är med samtal som man kommer vidare i en utveckling. Inte genom att skapa konflikter, säger revisorernas ordförande Gert Wollinger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista