Rasmus Elm. Foto: Christine Olsson/Scanpix
Fotboll

Elm besviken efter Ukraina-förlusten

2:06 min

Rasmus Elm hade svårt att glädjas åt sin EM-debut direkt efter matchen mot Ukraina. Den tidigare Kalmar FF-spelaren håller inte med om att det svenska landslaget var nervöst i första halvlek.

– Nu är det ju ingenting, det glömmer man fort, just nu kan man inte glädjas åt det utan nu är man bara jäkligt besviken.

Hur skulle du beskriva matchen?

– Första halvlek är inte så bra från vår sida. Vi får flytta mycket defensivt och får alldeles för korta anfall och inget etablerat överhuvudtaget. Då blir det jobbigt att springa. Andra halvlek är bättre tycker jag. Vi gör mål, visserligen får de två mål, men vi försöker verkligen att göra det bra i slutet och det är väl något vi får ta med oss.

Var det nervöst i första halvlek?

– Nej, det vet jag inte. Det kändes inte så i alla fall, åtminstone inte för egen del. Vi fick för korta anfall helt enkelt.

Försvarsspelet, vad säger du om det?

– De har lite skott utifrån och några inlägg och någon hörna som de gör mål på. Jag höll markering så jag stod och tittade på honom där så jag vet inte vad som sker riktigt. Det är synd att det blir sådana mål men det tillhör fotboll tyvärr.

Hur skulle du ranka era chanser att gå vidare efter den här förlusten?

– Blytungt helt klart, men det finns ju fortfarande chans. Vi tänker inte ge upp ännu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista