Resecentrum Vimmerby. Foto: Simon Leijnse/SR
Kalmar län

Ersättare till resecentrum på gång

Kalmar Länstrafik har nu kommit ett steg närmare att hitta ersättarna till de fem resecentrum runt om i länet som stängs till hösten. Företaget har skrivit en avsiktsförklaring med fem företagare som är villiga att sätta sig ner och diskutera fram ett kontrakt.

Skillnaden mot idag är att KLT i framtiden inte kommer att betala butiker en fast summa för att de finns på stationerna i Västervik, Vimmerby, Oskarshamn, Hultsfred och Mönsterås. Istället kommer det nya avtalet gå ut på att butiken får provision på de biljetter som säljs, vilket ger stora besparingar för KLT.

Vilka de fem företagen är vill vd Karl-Johan Bodell inte berätta. Men han säger till P4Kalmar att det känns jättebra att ha hittat intresserade företag. Och att det är viktigt att visa att det går att förändra och göra nya lösningar.

Parallellt med detta jobbar KLT för att du i framtiden också skall kunna köpa din biljett i andra affärer, tillexempel i matbutiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista