Deltagarna ska cykla över bron. Arkivfoto: Simon Leijnse/Sveriges Radio
Kalmar

Ironman-tävlingen helt utsåld

Alla biljetter till triathlontävlingen Ironman i Kalmar i augusti har tagit slut. Tävlingsledningen släpper ytterligare 50 platser. 1 500 deltagare är nytt rekord för de triathlontävlingar som arrangerats i Kalmar sedan 1994. Nytt för i år är att tävlingarna har Ironman-status.

– Detta bekräftar det enorma intresset som finns för att ställa upp i en Ironmantävling i Skandinavien, säger tävlingens vd Tobias Borger i ett pressmeddelande.

50 platser

På grund av det hårda trycket släpps nu 50 nya biljetter, men sedan är det slut.

– Säkerheten kring arrangemanget är det allra viktigaste och därför kommer vi inte att släppa fler än dessa 50 platser.

Pågår hela dagen

Ironman Kalmar är en kvaltävling till VM på Hawaii. Kalmartävlingen börjar med 3,86 kilometer simning som följs av 18 mil cykling på en sträcka som bland annat går över Ölandsbron. Avslutningsvis löper deltagarna 4,2 mil. Tävlingen beräknas pågå mellan klockan 7 och 23 på lördagen den 18 augusti.

#link=306205#

Fakta: Så långt tar sig deltagarna

Simning: 3 800 meter

Cykling: 18 mil

Löpning: 42 kilometer

Fakta: Cykelsträckan – på både fastlandet och på Öland

Efter 3 800 meter simning i centrala Kalmar bär det i väg på cykel längs en sträcka på 18 mil.

Först går cyklingen över Ölandsbron, söderut på Öland ner till Mörbylånga och vänder i höjd med Kastlösa. Därefter cyklar deltagarna ut mot Stenåsa på östra ön, för att vända uppåt mot Gårdby och sedan cykla tvärs över Öland tillbaka mot bron.

Tillbaka på fastlandet fortsätter sedan cykelturen norrut i en loop som vänder en bra bit norr om Rockneby.

Se en karta för cyklingen här.

Fakta: Löpning i tre varv

Efter sträckan på cykel är det dags för löpning i 42 kilometer. De tävlande springer tre varv i en bana som börjar på Kattrumpan i centrala Kalmar, går längs Ängöleden och vänder i Bergavik. Därefter löper de tävlande tillbaka parallellt längs Ängöleden för att sedan vända på Kvarnholmen två gånger.

Efter totalt tre varv nås målgången på Stortorget i Kalmar.

Se en karta för löpningen här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista